Putin nahvalio kolegu iz Bele kuće: Treba odati priznanje Trampovom izvanrednom potezu

Autor: Tanjug

Svet

03.10.2019

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Globalni problemi se ne mogu rešiti bez Azije", izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na međunarodnom diskusionom forumu "Valdaj".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

Putin smatra da Azija na ogromnom prostoru od Magreba i Bliskog istoka do Istočne i Jugoistočne Azije u skladu sa svojim ogromnim potencijalom vraĆa svoje prirodno mesto u svetskim poslovima.

- Jačanje pozicija azijskih država je primetno u svim oblastima, posebno u ekonomiji. U regionu se stvara više od trećine svetskog BDP-a, povećava se standard i aktivno se uvode napredne tehnologije - naveo je ruski predsednik.

 

 

Putin smatra da je nestanak svetskog poretka moguć, ali se nada da on ipak može biti sačuvan.

- Očigledno je da je danas nemoguće rešiti globalne probleme bez Azije. Naravno, po inerciji i starom sec´anju može da se pokuša da se to uradi. Međutim, legitimitet i vrednost takvih odluka, koje pretenduju da budu globalno i univerzalno prihvaćene, vrlo je sumnjiva - rekao je Putin.

Ruski predsednik je pozvao države da rade zajedno i prevazilaze stereotipe i geopolitičke šablone.

Pohvala Trampu

Predsednik Rusije je pohvalio američkog kolegu Donalda Trampa za rešavanje situacije u Severnoj Koreji.

Američki predsednik je uspeo da pređe demarkacionu liniju i otpočne pregovore.

- Čim su SAD odlučile da direktno razgovaraju sa Severnom Korejom, bez preliminarnih formalnosti i uslova, odbacivši uobičajenu, vrlo grubu retoriku, na granici uvrede, pojavila se nada za mirno rešavanje krize. Naravno, mi vidimo da su pred nama još mnogo nerešenih problema i veliki put. Treba odati priznanje Trampovom izvanrednom potezu - objasnio je ruski lider.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading