(VIDEO) Ovako se američki pilot sprema za nuklearni napad: Isplivali mnogi nepoznati detalji iz unutrašnjosti bombardera B-52!

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

02.10.2019

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom simulacije nuklearnog napada snimljena je unutrašnjost bombardera B-52. Zahvaljujući snimku "isplivali" su neki detalji koji do sada nikada nisu viđeni.

RepublikaFoto: youtube.com/JEFF BOLTON
Foto: Ilustracija

Video prikazuje pripreme za strateški uzlet bombardera, uključujući i pokretanje motora. Prvi detalj, koji nikada ranije nije otkriven, jeste kontrolna tabla za nuklearno oružje.

Tako na 27. sekundi snimka možete videti prekidače za aktiviranje nuklearnog oružja, otključavanje oružja (sa leve strane) i dugme za aktivaciju.

RepublikaFoto: youtube.com/JEFF BOLTON
Nuklearne komande

Zatim se na 35. sekundi snimka primećuju dva dugmeta. Gornji je prekidač za automatsko ili ručno pokretanje. Pošto je odabran ručni režim, pilot mora da pritisne dugme kako bi izvršio nuklearni napad.

 

 

Na kraju snimka možete videti da pilot nosi takozvanu PLZT kacigu. Svrha te kacige je da zaštiti oči pilota od bljeska nuklearne eksplozije, jer ih ona može oslepeti i do 10 minuta.

Ta kaciga ima providne kristale koji se automatski boje kada detektuju intenzivan sjaj. One su obično hermetičke upakovane.

Ove slike je napravio Džef Bolton. On je prvi čovek koji je objavio video-snimak iz kabine bombardera B-2 tokom leta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading