Saudijski princ bi da popravi imidž: Ovako je pokušao da se "opere" od ubistva Kašogija

Autor: blic.rs, Republika

Svet

01.10.2019

21:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prestolonaslednik Saudijske Arabije Mohamad bin Salman pokušava da popravi štetu koju je njegovom imidžu donelo ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija, insistirajući na tome da ga "slojevi i slojevi" hijerarhije razdvajaju od saudijskih agenata koji su ubili novinara, izjavila je danas Rojtersu ekspert UN za vanpravna, sumnjiva i proizvoljna pogubljenja Anje Kalamar.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Muhamed Bin Salman

Mohamad bin Salman je izjavio za CBS program "60 minuta" da kao de fakto saudijski lider, on snosi "punu odgovornost" za ubistvo koje se dogodilo pre godinu dana, ali je negirao da ga je naredio.

On je sličnu izjavu dao i američkoj televiziji PBS. U intervjuu Rojtersu, Anje Kalamar, pripisala je njegovu

izjavu "strategiji rehabilitacije u suzbijanju javnog negodovanja širom sveta".

- On stvara distancu između sebe, oslobađajući se direktne krivične odgovornosti za ubistvo. On stvara slojeve, slojeve i slojeve aktera i institucija koji ga štite od direktne odgovornosti za ubistvo - rekla je Kalamarova.

Osvrćući se na međunarodne implikacije, Kalamarova je rekla da, ako zemlje širom sveta ne reaguju kako treba na Kašogijevo ubistvo, to će "otvoriti kapiju osećaju nekažnjivosti za ubistva nezavisnih kritičkih glasova".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading