DRAMATIČNO UPOZORENJE: Teroristi menjaju taktiku, žele da izazovu opštu psihozu

Autor: jutarnji.hr. Republika

Svet

18.09.2017

04:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džihadisti ID promeniće taktiku i način napada u zapadnoj Europi, upozorava francuska tajna služba.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kako navodi francuski list Le Parisien, francuska tajna služba poseduje dokumente koje je izradila francuska antiteroristička služba o novim mogućim metama islamističkih terorista.

Prema pisanju lista, operativci ID osmislili su napade koji neće zahtevati veću organizaciju i logističku potporu.

Cilj im je da postignu snažan efekt uz što brojnije žrtve i izazovu paniku uz beznačajan organizacijski potencijal. Ove napade, piše list, moći će da izvršavaju "spavači" ili "vukovi samotnjaci".

Kako se precizira, mogu se očekivati napadi na železničke pruge, vijadukte, mostove, a mogu se očekivati i paljenje šuma i trovanje vode i namirnica.

- Time se želi stvoriti psihoza opšte nesigurnosti - konstatuje se.

Prema francuskoj tajnoj službi, potencijalni napadači dobili su zadatak da se uklope u sredinu, zadobiju poverenje i ni na koji način ne pokazuju ekstremna stanovišta.

Zbog nove taktike francuska policija dobila je zadatak da se posebno osiguraju škole, fakulteti, turistički objekti i skladišta hrane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading