Sin afričkog lidera osta bez 25 superautomobila

Autor:

Svet

29.09.2019

22:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na imanju opatije Bonmon u mestu Šesereks na zapadu Švajcarske juče je održana aukcija 25 luksuznih sportskih superautomobila koje je švajcarski sud zaplenio od potpredsednika Ekvatorijalne Gvineje Teodorina Obijanga Ngueme, a aukcijska kuća "Bonams" očekivala je da se za njih dobije 18,5 miliona švajcarskih franaka ili 17 miliona evra.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Švajcarske vlasti najavile su da će prihod ići u dobrotvorne svrhe u Ekvatorijalnoj Gvineji. Aukcija je organizovana pošto je tužilaštvo u Ženevi u februaru objavilo da je zatvorilo slučaj protiv potpredsednika Ekvatorijalne Gvineje i sina visedecenijskog predsednika te afričke države Teodora Obijanga i još dve osobe posle istrage pranja novca i lošeg upravljanja javnim sredstvima. Vlasti Švajcarske zaplenile su automobile i jahtu 2016. godine.

Među najvredniji primercima zaplenjenih sportskih vozila su lamborgini veneno roudster, čija je vrednost procenjena na više od pet miliona evra i "Ferarijev" hibridni automobil vredan oko dva i po miliona evra. Na aukciji nije bilo takozvane rezervisane cene i automobili su prodati za onoliko koliko su kupci ponudili.

ŠTA JE NA PRODAJU

- 7 ferarija

- 3 lamborginija

- 5 bentlija

- 1 maserati

- 1 meklaren

Optuženi Teodorin Obijang Nguema poznat je po ekstravagantnom životu, kupovini skupocenih nekretnina i automobila po svetu i isisavanju državnog novca na privatne račune u inostranstvu. Više zemalja, poput Francuske i Brazila, pokretalo je postupke protiv njega zbog sumnjivog finansijskog poslovanja. Ekvatorijalna Gvineja bogata je naftom, ima oko 1,2 miliona stanovnika, a nalazi se visoko na listama najkorumpiranijih država na svetu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading