Tramp objavio "lov na veštice"! Želi da zna ko je špijun koji je odao informacije iz telefonskog razgovora

Autor: Tanjug, Republika

Svet

26.09.2019

19:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp rekao je danas svom osoblju da želi da zna ko je "uzbunjivaču" dao informacije o njegovom telefonskom razgovoru sa ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim, ističući da je ta osoba "skoro špijun", javlja Njujork tajms.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Tramp je rekao da je onaj ko je dao informacije o njegovom telefonskom razgovoru "skoro špijun" i da se "u stara vremena" sa špijunima drugačije postupalo, prenosi njujorški list, pozivajući se na neimenovani izvor koji je upoznat sa Trampovim komentarima, prenosi Rojters.

Nakon što je neimenovani uzbunjivač izneo da je Tramp u telefonskom razgovoru od Zelenskog tražio da istraži sina protivkandidata na predsedničkim izborima Džozefa Bajdena, samo nekoliko dana nakon što je zamrznuo vojnu pomoć Ukrajini od skoro 400 miliona evra, američki Kongres pokrenuo je istragu o tome da li američki predsednik treba da bude opozvan.

Istraga treba da utvrdi da li je Tramp zloupotrebio položaj tako što je tražio stranu pomoć kako bi naškodio rivalu.

Tramp je izjavio da nije učinio ništa loše i da je u toku "najveći lov na veštice u istoriji".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading