Tramp ponovo o opozivu: Reč je o najvećem pojedinačnom slučaju lova na veštice u američkoj istoriji

Autor: Tanjug

Svet

25.09.2019

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tram ponovo je danas kritikovao odluku demokrata u Predstavničkom domu Kongresa da pokrenu formalnu istragu protiv njega koja bi mogla da dovede do njegovog opoziva, nazivajući je "sramnom" i "lovom na veštice".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- Reč je o najvećem pojedinačnom slučaju lova na veštice u američkoj istoriji. To je sramno - rekao je Tramp novinarima u Njujorku, gde se održava Generalna skupština UN, prenosi AP.

Tramp je ovo izjavio nakon što je američko Ministarstvo pravde objavilo suštinu transkripta telefonskog razgovora u kojem je on zatražio od ukrajinskog kolege Volodimira Zelenskog da istraži da li je bivši potpredsednik Džo Bajden uticao na zatvaranje istrage o kompaniji u kojoj je radio njegov sin.

- Puno se priča o Bajdenovom sinu, da je Bajden stopirao istragu, a puno ljudi želi to da zna, tako da bi bilo sjajno ako nešto možete da uradite sa javnim tužiocem - rekao je Tramp, navodi se u sažetku transkripta razgovora, a prenosi Rojters.

- Bajden se okolo hvali da je zaustavio krivični postupak, pa ako možete da proverite... To mi zvuči strašno - rekao je još Tramp.

 

 

Telefonski razgovor Zelenskog i Trampa dogodio se nekoliko dana pošto je šef Bele kuće naložio zamrzavanje američke pomoći Ukrajini, vredne skoro 400 miliona dolara.

- Pobrinućemo se za to i radićemo na istrazi slučaja - odgovorio je Trampu Zelenski, koji je Trampa zamolio da ukrajinskim organima dostavi dodatne informacije ako postoje, prenosi BBC.

Za ovaj razgovor saznalo se kada je uzbunjivač iz američke obaveštajne zajednice podneo službenu žalbu na jedan ili više telefonskih poziva između predsednika Trampa i ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading