Putinov PR o trci u naoružanju: Rusija u tome neće učestvovati

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

24.09.2019

21:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istupanje SAD iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa uvlači svet u trku u naoružanju u kojoj Rusija neće učestvovati, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dmitrij Peskov

Kako je rekao, Rusija je u stanju da bez ulaženja u trku u naoružanju održi nuklearni paritet i osigura sopstvenu bezbednost.

- Upravo nuklearni paritet predstavlja garanciju da do velikih ratova više ne dođe. Rusija je spremna da ga održi bez ulaženja u trku u naoružanju, kojom se umanjuju značajni resursi na razvoj ekonomije - dodao je on u razgovoru sa studentima Više ekonomske škole u Moskvi.

 

 

Osvrnuo se i na odnose Rusije i Japana, rekavši da obe zemlje moraju aktivno da rade na zaključivanju mirovnog sporazuma, iako je to pitanje izuzetno komplikovano.

- Predsednik Vladimir Putin ima jasnu političku volju da to sprovede u delo. Rad na tom pitanju će biti nastavljen, jer je to u interesu nacije. Mi to želimo, premijer Japana Šinzo Abe takođe, kao i mnogi političari u Japanu. Međutim, to je zaista veoma komplikovano - zaključio je Peskov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading