Ruski ministar odbrane Šojgu žestoko zapretio Amerikancima: Možemo da uništimo vaše nosače aviona

Autor: kurir.rs, Republika

Svet

23.09.2019

19:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija ne troši na vojni budžet novca koliko i SAD, ali zato može da uništi njihove flote nosača aviona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sergej Šojgu

To je poručio Sergej Šojgu, ruski ministar odbrane.

Prema poslednjim objavljenim podacima, čak pet zemalja troši na odbranu više novca od Rusije. To su SAD, Kina, Saudijska Arabija, Indija i Francuska. Međutim, čovek zadužen za bezbednost zemlje smatra da to nije važno.

- Amerikanci troše ogromne količine novca na privatne vojne ugovore, na nosače aviona. Da li je Rusiji potrebno pet ili deset udarnih grupa nosača aviona s obzirom na to da mi ne nameravamo nikoga da napadnemo? Nama su potrebna sredstva da uništimo udarne grupe nosača aviona ako nas napadnu. Ona su mnogo jeftinija i mnogo efikasnija - rekao je Šojgu.

 

 

Prvi čovek ruske vojske kritikovao je Vašington zbog čestih intervencija u inostranstvu.

- U kojim državama koje su napali da bi u njih doneli demokratiju je demokratija procvetala? Da li su to Irak, Avganistan ili Sirija? Može se zaboraviti na suverenitet i nezavisnost posle američkog petljanja - dodao je Šojgu.

Amerika, dodao je, ne gubi apetit za „uništavanje država, bez obzira na to da li to radi vojnim intervencijama ili na neki drugi način".

- Naše zapadne kolege vole da optuže Rusiju za vođenje hibridnog rata. Međutim, tvrdim da Zapad sprovodi hibridni rat. SAD će sad da napuste Avganistan u ruševinama dok istovremeno pokušavaju da uzburkaju Venecuelu, sve u ime trijumfa demokratije, naravno - rekao je ruski ministar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading