Kolumbijski predsednik šokirao izjavom: Maduro je brutalan kao SLOBA MILOŠEVIĆ!

Autor: Republika

Svet

22.09.2019

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kolumbijski predsednik uporedio je svog kolegu Nikolasa Madura s bivšim predsednikom SRJ Slobodanom Miloševićem u diplomatskoj ofanzivi kako bi saterao u ćošak venecuelanskog socijalistu, upozoravajući da bi učinio "glupu" grešku da napadne svog suseda koji uživa podršku Sjedinjenih Država.

Foto: AP/Fernando Vegara
Ivan Duke

Ivan Duke izneo je ove komentare u intervjuu za agenciju Associated Press pre putovanja u Njujork, gde se očekuje da će osuditi Madura pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija kao nasilnog autokratu.

Duke veruje da Maduro nije samo odgovoran za humanitarnu katastrofu u zemlji, već je i sada pretnja regionalnoj stabilnosti jer pruža sigurno utočište kolumbijskim pobunjenicima.

- Brutalnost Nikolasa Madura uporediva je sa Slobodanom Miloševićem - rekao je Duke, koji je pozvao Međunarodni krivični sud da istraži Madura zbog kršenja ljudskih prava.

Slobodan Milošević

Dok je Duke odbio da isključi vojni udar protiv marksističkih pobunjenika za koje se tvrdi da se kriju preko granice, rekao je da bi svaka agresija oružanih snaga Venecuele odmah izazvala regionalni odgovor koji bi mogao uključivati dodatne sankcije i diplomatske akcije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikolas Maduro

- Ako nameravaju da učine nešto tako glupo, znaju kakve će biti posledice - rekao je Duke.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.