Specijalizovao se za katastrofe: Gorbačov u svojoj knjizi predviđa propast sveta

Autor: Tanjug, Republika

Svet

19.09.2019

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetska politika se nalazi na izuzetno opasnoj ivici, a sadašnje vojne aktivnosti liče na pravi rat, upozorio je nekadašnji predsednik bivšeg Sovjetskog Saveza Mihail Gorbačov u knjizi "Budućnost globalnog sveta", koja će uskoro biti objavljena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mihail Gorbačov

Kako je obajvio njegov izdavač, autor politike glasnosti i perestrojke izložiće u novoj knjizi, svom polirtičkom testamentu, svoju viziju 21. veka.

Dobitnik Nobelove nagrade za mir istakao je u knjizi da je "zaštita mira ključna za svladavanje globalnih problema kao što su kriza životne sredine, međunarodni terorizam, migracije i svi ostali izazovi koji su u centru pažnje država i međunarodnih organizacija".

"Budućnost globalnog sveta", delo bivšeg političara koji danas ima 88 godina, biće 23. septembra objavljena u Nemačkoj, a 2. oktobra u Francuskoj.

Knjiga će biti objavljena pred 30. godišnjicu pada Berlinskog zida 9. novembra, kada je Mihail Gobačov bio na čelu tadašnjeg SSSR-a.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading