Potpuno ludilo! Ameri testirali avione koji se kreću nezamislivom brzinom!

Autor: intermagazin.rs

Svet

15.09.2019

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američko ratno vazuhoplovstvo "Er fors" testiralo je takozvane hipersonične sanke koje se navodno kreću brzinom od neverovatnih 10500 kilometara na sat! Da, dobro ste pročitali, 10,5 hiljada kilometara na sat.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Prostom računicom dolazimo do podatka da se neuhvatljivi objekat koji je američka vojska testirala kreće brzinom od 2,9 kilometara u sekundi! Ipak, i dalje ćemo morati da im verujemo na reč, jer, kako video pokazuje, gotovo je nemoguće videti objekat čak i kada se snimak uspori četiri puta.

Poređenja radi, prosečna izlazna brzina snajperskog metka iznosi između 800 i 900 metara u sekundi, pa se može zaključiti da je ovaj objekat protutnjio gotovo 3,5 puta brže!

Hipersonične sanke testirane su u bazi Holoman u Novom Meksiku, a upravo se radilo o testu brzine. Nije dat podatak kada je ovaj test izvršen.

Prema Departmanu za odbranu, testirna rampa u Novom Meksiku sa dužinom od 16 kilometara smatra se najdužom takve vrste u svetu. Traka se često koristi za testiranje hipersoničnog oružja. Ipak, iz Departmana nisu specifizirali šta su tačno testirali na ovom snimku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading