Najpoznatiji svetski uzbunjivač Edvard Snouden: U svetu totalne prismotre svi smo kriminalci

Autor: Tanjug

Svet

14.09.2019

22:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Pogrešno bi bilo posmatrati uspon političara poput Donalda Trampa, Borisa Džonsona ili desničarske Alternative za Nemačku samo kao "privremeno odstupanje od političke norme"", rekao je najpoznatiji svetski uzbunjivač Edvard Snouden u intervjuu za nemački nedeljnik Špigel.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Edvard Snouden

Čovek koji je raskrinkao masovnu prismotru od strane američkih službi sada je, govoreći za više nemačkih listova, upozoravao na jačanje internet koncerna, rekavši između ostalog da se nada azilu u Nemačkoj.

Već je šest godina prošlo otkako je Edvard Snouden (36) otkrio kako američke i druge zapadne službe prisluškuju gotovo sve i svakog. Danas Snouden upozorava da će demokratski pokret u Hongkongu biti ugušen istim metodama - sveobuhvatnom prismortom, piše DW.

Govoreći o usponu Trampa i Džosnona, Snouden je rekao da su svuda političari i preduzetnici shvatili da mogu da iskoriste tehnologiju kako bi uticali na svet na jednom višem nivou.

Uveren je da je tehnički razvoj interneta postao opasnost.

- U svetu totalne prismotre u kojem bi se svako kršenje zakona bez izuzetka gonilo - svi ljudi bi bili kriminalci - rekao je Snouden, tražeći obustavu masovnog prikupljanja podataka.

To, napominje, ne važi samo za tajne službe već i za koncerne kakvi su Fejsbuk i Gugl.

Bivši američki obaveštajac kaže da se u prvom koraku ljudima mora pojasniti koliko smo praćeni na svakom koraku.

- I ako niko ne razvije neke alternative, onda ću ih prokleto ja sam razviti - rekao je on za Špigel.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading