TRAMP POKLEKAO: Američki predsednik prvo poricao da SAD imaju veze sa smrću Hamze bin Ladena, a sad PRIZNAO

Autor: Informer.rs

Svet

14.09.2019

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD Donald Tramp potvrdio je danas da je sin nekadašnjeg vođe Al kaide, Osame bin Ladena, Hamza bin Laden, ubijen u protivterorističkoj akciji SAD u Avganistanu.

RepublikaFoto: youtube.com/BBC News
Hamza bin Laden

Bela kuća oglasila se zvaničnim saopoštenjem, prenosi Skaj njuz u kome se podseća da je Hamza bin Laden bio visoki pripadnik Al kaide i sin Osame bin Ladena.

On je usmrćen u protivterorističkoj akciji u regionu Avganistan/Pakistan, naveli su iz Bele kuće.

- Smrt Hamze bin Ladena, ne samo što osakaćuje Al kaidu, zato što je bio jedan od njenih vođa, već i umanjuje operativne aktivnosti ove organizacije- dodaje se u saopštenju predsednika SAD.

Hamza bin Laden bio je, kako podsećaju svetski mediji, odgovoran za planiranje i vođstvo različitih frakcija terorističkih grupa.

Ubijen je, kako se navodi, u avgustu.

Iako je Njujork tajms još pre mesec dana objavio vest o njegovoj smrti, pozivajući se na neimenovane oficire američke vojske, predsednik Tramp tada je to porekao, odbivši da da komentar.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading