(VIDEO) ČUDO U PRAVOSLAVNOJ CRKVI U ČIKAGU: Bila je pred zatvaranje, a onda je Bogorodica zaplakala!

Autor: alo.rs, Republika

Svet

11.09.2019

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ikona Majke Božije u pravoslavnoj crkvi u Čikagu je počela da mirotoči, i tako je javnost ponovo obratila pažnju na crkvu koja je bila pred zatvaranjem.

RepublikaFoto: wikimedia.org/Bogorodica
Foto: Ilustracija

Atina Metropulos, koja radi u Grčkoj pravoslavnoj crkvi Svete Trojice u Belmont Central-u, rekla je za VLS-TV da je šokirana što ikona Bogorodice koja drži Isusa ima trag tečnosti koji curi iz svakog oka rano u nedelju ujutro. Prvo je to bila neka vrsta ulja, ali nakon detaljnije inspekcije shvatila je da je vodenasta.

Metropulos je upala u kancelariju oca Nikole Jonasa i rekala mu o "plačućoj" slici. On je tečnost skupljala pamučnim kuglicama i slike objavio na Fejsbuku. Od nedelje, više od 300 ljudi je došlo u crkvu da vide očigledno čudo.

- Ima nešto što pokušava da nam kaže, pa ćemo samo ćutati i slušati šta ona ima da kaže - rekao je Jonas stanici.

- U pravoslavnoj crkvi je uobičajeno videti takve pojave - dodao je on.  - Ali to imati lično bilo je vrlo neodoljivo. Kada se takve stvari dogode, osećam se kao malo dete kada prvi put krenem u fabriku slatkiša - i samo ste u strahu.

Osnovana 1897. godine, crkva Svete Trojice‚ je druga najstarija grčko-pravoslavna zajednica u Sjedinjenim Državama. Ali je već neko vreme finansijski problemima - zgrada crkve bila je pred zatvaraanjem pre nego što su posle anonimne donacije vrata ipak ostala otvorena. Ipak je ostalo 8 miliona dolara duga, a crkvena zajednica je mislila da je ovo možda poslednja nedelja u kojoj će moći da dolaze u crkvu.

Prema VGN-u, stečajni sudija odobrio je prodaju zgrade crkve za 2,5 miliona dolara, mada su se neki župljani nadali da su Bogorodičnine suze znak da će ih drugo čudo spasiti od prodaje.

- Ja bih radije rekao da Devica Marija razgovara s nama. Samo bih joj dopustio da završi svoj razgovor. I, da vidimo šta se događa - rekao je otac Jonas za Čikago Tribjun.

On negira da su suze bile prevara dizajnirana da skrene pažnju na stanje crkve.

- Cinici će to reći. Moj odgovor je: Gledaj. Nema cevi zakačenih za ikonu - rekao je Tribjunu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading