(VIDEO) "Dorian" stigao u Kanadu i napravio totalni kolaps, tutnji brzinom od 150 km/h

Autor: Tanjug, Republika

Svet

08.09.2019

07:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uragan Dorijan stigao je do atlantske obale Kanade donoseći jake kiše i snažne vetrove, zbog čega je bez struje ostalo više od 300.000 ljudi, dan pošto je tropska oluja ostavila pustoš na obalama Severne Karoline.

Foto: youtube.com/Global News
Foto: Ilustracija

Stanovnici Nove Škotske pripremili su se za jake pljuskove i moguće poplave duž obale, dok su zvaničnici u glavnom gradu provincije, Halifaksu pozvali ljude da obezbede teške predmete koji bi usled vetra mogli da postanu projektili.

U centru Halifaksa vetar je oborio i kran, koji se srušio na stambenu zgradu u izgradnji.

U južnom delu grada, srušio se krov stambenog kompleksa, a nekoliko zgrada je evakuisno.

 

 

Vlasti su pozvale sve koji žive blizu obale da se evakuišu i najavile da će, pošto oluja prođe, poslati vojsku da pomogne u obnovi.

Dorijan je sada u kategoriji vrlo intenzivne post-tropske oluje, poštoje jačina vetra koji je protitnjao preko Halifaksa bila 150 kilometara na sat, što je jednako uraganu kategorije dva, saopštio je Kanadski centar za uragane.

Dorijan je protekle nedelje opustošio Bahame kao oluja pete kategorije, uništivši oko 60 odsto teritorije te zemlje i ostavivši za sobom 43 žrtve.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading