Uragan "Dorian" pogodio SAD!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

07.09.2019

06:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uragan "Dorijan" na kratko je u petak pogodio ostrva Auter Benks u američkoj Severnoj Karolini, donoseći sa sobom snažne vetrove i talase, i potom se uputio ka Kanadi.

Foto: youtube.com/ CBS News
Uragan Dorian

Oluja je pogodila Kejp Hateras na Auster Benksu oko devet časova ujutru, s vetrovima jačine 150 kilometara po času, saopštio je Nacionalni centar za uragane.

Kako dodaje, Dorijan je kasnije počeo da se udaljava od zemalja srednjeg Atlantika i uputio se ka Kanadi, gde se očekuje da će večeras doneti vetrove snage uragana u delove kanadske pokrajine Nova Škotska, prenosi Rojters.

Olujna bura izazvala je poplave na ostrvu Okrakok u Auter Benksu i nestanak struje, rekao je novinarima guverner Severne Karoline Rej Kuper.

Uragan je oslabio na oluju kategorije jedan, ali donosi vetrove jačine od 145 kilometara na sat.

To je značajno slabije u odnosu na proteklu nedelju, kada je pogodio Bahame, usmrtivši najmanje 43 osoba, prenose mediji, dodajući da će broj žrvata verovatno rasti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading