OŠIŠALA SE DA IZGLEDA OZBILJNIJE: Tramp sprema Ivanku za izbore 2024?!

Autor:

Svet

04.09.2019

20:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umesto duge i ravne plave kose, koju je godinama imala, savetnica u Beloj kući Ivanka Tramp se tokom zvanične posete Kolumbiji u utorak u javnosti pojavila sa novom bob-frizurom, što su odmah primetili modni, ali i politički eksperti.

RepublikaFoto: youtube.com/The White House
Ivanka Tramp

Pre nekoliko nedelja pojavile su se priče da bi ona, nakon potencijalnog drugog predsedničkog mandata njenog oca, za koji će se on boriti naredne jeseni, mogla da u sledećem izbornom ciklusu bude kandidat republikanaca. Britanski list Tajms je pre oko mesec dana u opširnoj analizi pod nazivom "Da li narastajuća moć Ivanke Tramp u Vašingtonu ukazuje na predsedničke ambicije" objavio da je ona bila omiljeno lice među liberalnom elitom, uprkos reputaciji njenog oca, a da sada gradi bazu svoje moći u Beloj kući i da bi, prema glasinama, mogla da postane američka ambasadorka u Ujedinjenim nacijama ili se čak i kandiduje za predsednicu 2024. godine.

Američki sajt Dejli bist, koji nije naklonjen šefu Bele kuće, razgovarao je o poruci koju nosi nova fruzura Ivanke Tramp sa Devinom Totom, stilistom u "Salonu SCK" na čuvenoj njujorškoj Petoj aveniji, koji smatra da se ona možda i nije ošišala, već samo skinula umetke veštačke kose.

- Mislim da, kada god neko ovoliko skrati kosu, to odaje poruku da osoba želi da je shvate ozbiljnije... Samo pomislite na Anu Vintur (glavnu urednicu američkog Voga) - rekao je Tot.

Najpopularnija od sve dece

Ivanka u istraživanjima javnog mnjenja konstantno ima najviše podrške od sve četvoro punoletne Trampove dece (najmlađi sin Baron je maloletan), a prošlog jula je u anketi lista Politiko čak 44 odsto američkih glasača imalo pozitivno mišljenje o njoj. U porodici Tramp od Ivanke su u javnosti popularniji samo predsednikova supruga Melanija, koja ima bolje procenta čak i od samog šefa Bele kuće.

Bob-frizura izraz ženske emancipacije

Frizura za koju se Ivanka Tramp odlučila vuče korene iz dvadesetih godina prošlog veka, kada je njom izražavana sloboda žena, a bob je tada nosila američka glumica iz ere noir filma Luiz Bruks. Ta frizura je ponovo postala popularna šezdesetih godina, a dve i tri decenije kasnije kada su ženski japiji (poslovne žene) oštrim bob-frizurama želeli da istaknu profesionalnu ozbiljnost.

Ivankin otac je već ranije nagoveštavao da ima velike političke ambicije kada je u pitanju njegova omiljena ćerka, pa ju je tako Tramp krajem prošle godine pominjao kao moguću naslednicu odlazeće ambasadorke SAD u UN, ali je ubrzo povukao predlog pošto bi ga "optužili za nepotizam", a i sama Ivanka je na Tviteru poručila da neće sesti u fotelju Hejlijeve. Ali, pošto Vašington i dalje nije imenovao novog ambasadora u UN, gde SAD predstavlja vršilac dužnosti Džonatan Koen, pa nije isključeno da Ivanka već ove godine dobije novu funkciju.

Ona je, zajedno sa suprugom Džeredom Kušnerom, koji je Trampov savetnik za Bliski istok, među retkim visokim zvaničnicima Bele kuće koji nisu dobili otkaz ili podneli ostavku u ovoj predsedničkoj administraciji. Pošto je Melanija Tramp odlučila da ne učestvuje u republikanskoj kampanji za Kongres na polovini predsednikovog mandata, Ivanka je uskočila na mesto prve dame SAD da popuni tu prazninu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading