NEMA VIŠE NADE DA IMA PREŽIVELIH: Svih 34 putnika tragično nastradalo na spaljenom brodu!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

04.09.2019

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvaničnici Kalifornije saopštili su da su 34 osobe stradale nakon izbijanja požara na ronilačkom brodu blizu obale južnog dela te savezne države i da je obustavljena potraga za preživelima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Telo koje je pronađeno nakon nesreće...

Do sada su pronađeni posmrtni ostaci 20 žrtava, 11 žena i devet muškaraca, saopštio je šerif okruga Santa Barbara Bil Braun.

On je dodao da ekipe pokušavaju da stabilizuju brod koji se nalazi na dubini od 18 metara, pre nego što ronioci mogu da izvade tela ostalih 14 žrtava.


Požar je izbio na ronilačkom brodu "Konsepšn", koji je bio usidren blizu ostrva Santa Kruz. 

Pet od šest članova posade je uspelo da pobegne u čamcu, dok su putnici bili zarobljeni u potpalublju.

Očevici navode da se čulo više eksplozija, ali vlasti ističu da je još prerano govoriti o uzroku požara, prenosi Glas Amerike.

Šerif okruga Santa Barbara rekao je u ponedeljak da su u požaru možda eksplodirale boce sa kiseonikom.


Nacionalna uprava za bezbednost u saobraćaju saopštila je da je poslala tim inženjera i stručnjaka za požare da istraže nesreću.

Na brodu je bilo ukupno 33 putnika i šest članova posade, kada je požar izbio u 3:15 u ponedeljak ujutro po lokalnom vremenu. Istražitelji su saopštili da je sa broda posle požara brzo upućen poziv za pomoć.

Na audio snimku, koji je objavila Obalska straža, može da su čuje kako muškarac traži pomoć i govori da ne može da diše.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading