Lukašenko poziva na osnivanje antiterorističkog fronta

Autor:

Svet

03.09.2019

21:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko predložio je da glavne svetske organizacije, uključujući Ujedinjene nacije, Evropsku organizaciju za bezbednost i saradnju i Evropsku uniju, treba da uspostave antiteroristički front.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Lukašenko

On je poručio da je "vreme da se države sveta ujedine u nastojanjima da se sistematski bore protiv terorista i njihovih saučesnika i da pokrenu široki međunarodni dijalog". Po mišljenju Lukašenka, "UN bi trebalo da ima vodeću ulogu u tim naporima", podsećajući da je Belorusija potpisnik svih glavnih sporazuma pod okriljem svetske organizacije.

- Ubeđen sam da stvaranje ujedinjenog antiterorističkog fronta u kojem bi bile UN, OEBS, EU, Organizacija dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), Zajednica nezavisnih država (ZND), Šangajska organizacija za saradnju i druge međunarodne organizacije jeste jedini pravi način da se snažno i efikasno suočimo sa ovom pretnjom - rekao je Lukašenko.

On je ocenio da je "terorizam postao jedna od glavnih pretnji globalnoj bezbednosti koja nema ni državu ni moralne granice, a teroristi koriste u svojim akcijama i moderne tehnologije".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading