(VIDEO) Svinje pobegle sa farme, napravile opšti haos po gradu, ni hranom nisu uspeli da ih obuzdaju

Autor: Tanjug, Republika

Svet

31.08.2019

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oko 250 svinja koje su proteklih mesec dana pravile lom u mestu Orindž u Vermontu nakon što su pobegle, vraćene su na farmu uz pomoć sendviča sa hot dogom i dobroj staroj tehnici ograđivanja, prenosi AP.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Nekoliko farmera i par volontera krenuli su u četvrtak u mukotrpan poduhvat kroz prašinu planinskog puta kako bi pokušali da vrate svinje na farmu Šugar mauntin u Orindžu.

Oni su jurili životinje kroz žbunje i preko jaraka, trudeći se da se pozicioniraju tako da mogu da opkole velike svinje i veprove koji su neprestano uzmicali.

Na kraju se većina svinja vratila kući, prenosi AP.

Svinje su tokom svoje avanture blokirale puteve, pa automobili nisu mogli da prolaze, a pešaci su se klonili puteva jer su ih životinje jurile.

- Vlasnik svinja, farmer Volter Džefris moraće da plati desetine hiljada dolara kazne gradu u kojem su svinje boravile, jer su ometale vozače i pešake - rekli su gradski zvaničnici.

Džefris je rekao da misli da su vandali oštetili ogradu 11. avgusta, što je omogućilo da 50 odraslih svinja i 200 prasića pobegne.

On misli da je to delo bivšeg zaposlenog i kaže daje slučaj prijavio poiciji.

- Farma je nedavno i opljačkana, a ukraden je alat u vrednosti od 1.000 dolara - dodao je Džefris.

On navodi da je većina od 250 svinja koje su pobegle iz ograđenog prostora vraćeno, a lokalni zvaničnici tvrde da životinje koje su još na slobodi i dalje prave neprilike u okolini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading