Trojica grupno silovala maloletnicu i objavili snimak, a odluka suda je SKANDALOZNA!

Autor: jutarnji.hr

Svet

14.09.2017

05:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borislav G. (34) i njegovi višestruko osuđivani prijatelji Mario B. (31), Milorad B. (32), Ivan H. (31) i Tomislav B. (34), nakon deset godina od seksualnog zločina nad tada 16-godišnjom devojkom koji se dogodio u istočnoj Hrvatskoj osuđeni su na po godinu dana zatvora.

Trojica silovatelja osuđena na samo godinu i po dana zatvora/Foto: Ilustracija

Prema optužnici, oni su imali seksualni čin sa tinejdžerkom koju su prethodno napili i drogirali heroinom, a grupni odnos snimao je jedan od prijatelja kojeg su pozvali da snimi orgijanje. Snimio je više od osam minuta koji je brzo postao dostupan drugima.

Poznanstvo iz viđenja

Prema optužnici, počinili su više polnih odnosa sa maloletnicom bez njenog pristanka. Bilo je to u junu 2007. u jednom kafiću, gde su konzumirali alkohol i opojna sredstva, a potom su odlučili da iskoriste omamljenost tinejdžerke koju su opili i drogirali ne bi li sa njome polno opšili. Državno tužilaštvo ih je optužilo za krivično delo protiv polne slobode.

- Te momke poznajem iz viđenja. Bila sam te večeri u kafiću s poznanikom Ivanom. Sedeli smo i pili sok, nakon čega je on otišao, a ja sam ostala sama. Do mene u separeu sedeli su ti momci koji su me pozvali da im se pridružim na piću. Pili su vino, pivo i gemišt. Nisu bili pijani. Sa njima sam otišla u WC, u kojem su se drogirali kokainom ili heroinom. I ja sam ga ušmrkala sa smotane novčanice i bilo mi je prvi put u životu. Jedan od momaka je obećao da će mi platiti 1.000 kuna za seks. Kad smo došli u neku kuću, jedan mi je ubrizgao heroin iglom u venu. Bila sam ošamućena, ali sam rekla da ne želim seks s njima, pa su mi udarili šamar. Naređeno mi je da se skinem. Dopustili su mi da se nakon seksa istuširam, pa sam se omotala čaršafom i pobegla kroz prozor. Momci su potrčali za mnom. Uhvatili su me na početku ulice i vratili kući i prisilili na grupni seks. Pustili su me tek sutradan. Od straha nikome nisam rekla, a moj dečko je saznao jer je video snimak na internetu - ispričala je na sudu žrtva, tvrdeći da su momci znali koliko ima godina.

Iako je orgijanje trajalo celu noć, napominje da je nisu pretukli, nego da ju je Ivan šamarao. Okrivljeni Mario B. prisetio se da su te večeri u kafiću bili svi pijani, nakon čega su sa devojkom, koja mu je izgledala punoletno, otišli u jednu kuću.

- Tomislav B. i Milorad B. rekli su mi da su u kuću doveli devojku iz kafića. U spavaćoj sobi zatekao sam nju golu, a s njom su bila još dvojica takođe goli. I mene su nagovarali na seks s njom govoreći mi da je punoletna. Pridružio sam im se, a kad je došao Robert B., na poziv nekog od prijatelja, mobilnim telefonom snimio oralni seks i grupno. Ja sam zaspao nakon svega, bio sam pijan, a čuo sam da je Robert snimak prebacivao sa telefona na telefon - pravdao se Mario B.

RepublikaFoto: pixabay.com
Žrtvu nadrogirali pre silovanja

Optužili devojku

Borislav G. se prisetio da je kobnog dana obišao nekoliko lokala ispijajući alkohol, a u kući prijateljeve bake dočekali su ga "redaljka" i goli prijatelji sa devojkom na bračnom krevetu. Nakon što je i on utolio svoju seksualnu glad, otišao je iz kuće uveravajući sebe, a potom tužiteljstvo te sud da mu je "izgledala punoletno i dosta razvijeno", piše Jutarnji list.

Slično se branio i Milorad B., napominjući da prilikom seksualnog odnosa nije bilo nikakve prisile te da ni on, ali ni devojka nisu bili pijani. Odbacio je navode da joj je neko obećao novac u zamenu sa seks. Ivan H., je porekao da je maloletnicu upoznao u kafiću već da ju je prvi put video u kući tokom orgijanja te da joj nije dao heroin, a kamoli ošamario. Utvrdio je i da se, kad je video gužvu u kući, povukao u jednu sobu, u kojoj je zaspao. Petookrivljeni Tomislav B. odgovornost je svalio na devojku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading