NA NISKE SU GRANE SPALI: Nemačkoj vojsci nedostaje obuća

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

28.08.2019

22:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snabdevanje nemačkog Bundesvera je već odavno u lošem stanju - avioni ne lete, tenkovi ne idu, puške ne pucaju. Pored toga, trenutno postoje problemi čak i sa osnovnom opremom - vojnicima nedostaje obuća, piše nemački list "Velt“, a prenosi RT.

RepublikaFoto: youtube.com/xThePopTourTV
Foto: Ilustracija

Iako je Ministarstvo odbrane Nemačke još 2016. godine planiralo da u potpunosti obezbedi vojsku novom obućom, proces se oteže godinama.

Nemačko Ministarstvo odbrane nedavno je odgovorilo na zahtev jedne političarke da će potpuna realizacija novog sistema vojne obuće za oružane snage u skladu sa trenutnim planom biti završena do kraja drugog kvartala 2022. godine iako je vojska trebalo da dobije obuću dve godine ranije.

Kako su objasnili iz Ministarstva - nisu uspeli da ispoštuju rokove, i to zbog ograničenih proizvodnih kapaciteta industrije.

Prema njihovim rečima - novu vojnu obuću je dobila "samo nekolicina“ vojske.

U pismenom odgovoru se, između ostalog, saopštava da je 160.000 od skoro 183.000 vojnika dobilo prvi par teških vojničkih čizama, međutim, još uvek nedostaje drugi par obuće. Samo 31.000 vojnika dobilo je lake čizme. Zamenjivanje obuće koja se koristila tokom cele godine sa dva para teške i jednim parom lake vojne obuće planirano je još od 2016. godine, saopštava nemački list.

Prema mišljenju političarke Štrak Cimerman - čini se "grotesknim“ to što je potrebno toliko vremena da se cela vojska opremi novom obućom. Kako je istakla, to nije pitanje mode, nego bezbednosti.

- Zamislite da vatrogasci gase požar u papučama - prokomentarisala je situaciju Štrak Cimermanova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading