Bolton optužio Peking: Ukrali ste nam tehnologiju!

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

28.08.2019

16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pomoćnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džon Bolton optužio je Kinu za navodnu krađu tehnologije letelice F-35 prilikom proizvodnje kineskog lovca pete generacije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džon Bolton

- Zabrinuti smo zbog prenosa vojne tehnologije u Kinu. Na primer, vidimo da je kineski lovac pete generacije veoma sličan F-35. Oni su ga, po svoj prilici, prosto ukrali - rekao je Bolton novinarima u Ukrajini.

Ranije je saopšteno da je Bolton u Kijevu razgovarao sa sekretarom Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Aleksandrom Danilukom o podršci evroatlantskim integracijama Ukrajine i načinima da se zaštiti industrija zemlje od „nemoralnog ponašanja Kine“.

Bolton je doputovao u zvaničnu posetu Kijevu 27. avgusta. Američki zvaničnik je izjavio da se nada produktivnim sastancima sa ukrajinskim zvaničnicima.

Američki list „Vol strit žurnal“ je pre toga saopštio da Bolton teži da spreči kineskukompaniju „Skajrizon erkraft“ da kupi više od 50 odsto akcija velikog ukrajinskog preduzeća za avio-proizvodnju „Motor sič“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading