Jeziva smrt: Preživeo udar groma, ali ga ugušila balega!

Autor: Tanjug

Svet

28.08.2019

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Indijac koji je preživeo udar groma, preminuo je nakon što su ga njegovi saplemenici prekrili balegom u nameri da mu pomognu.

RepublikaFoto: pixabay.com

Binod i Gokula Podh iz sela Pamara, u indijskoj državi Odiša, bili su na pijaci kada ih je pogodio grom.

Nekoliko minuta pošto su Binoda zatrpali balegom, nesrećan čovek je prestao da diše, preneo je Ommcomnews. Gokulu su seljani ipak odveli u bolnicu, gde su lekari pokušali da ga spasu.  

Ovo nije prvi slučaj korišćenja kravlje balege u te svrhe u Indiji. U junu 2018. u orkugu Rajagada (Odiša) seljani su balegom i blatom prekrili Šankaru Bisoja (32) i Bisvanata Majhija (45). Pola sata kasnije zdravstveni radnik ih je našao i pozvao hitnu pomoć.

- Prekrivanje kravljom balegom i blatom drevna je praksa lečenja žrtava udara groma - objasnio je Mohan Bisoj iz sela Kandangmandi.

Na sreću, dvojica muškaraca su na vreme odvezena u bolnicu i u stabilnom su stanju, preneo je Nju indijan ekspres.

U maju 2017. dečak iz sela Sana Litipuli umro je 40 minuta nakon što su ga rođaci zatrpali blatom i balegom, preneo je Odiša San Tajms.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading