Džonson na vezi sa Junkerom: Evropa da odbaci "bekstop"

Autor: Tanjug

Svet

27.08.2019

19:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski premijer Boris Džonson rekao je danas predsedniku Evropske komisije Žan-Klod Junkeru da nema izgleda za postizanje sporazuma o Bregzitu, ako ne bude odbačen "bekstop" kao rešenje za granicu sa Irskom, saopštila je Džonsonova kanacelarija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Boris Džonson

- Premijer je u telefonskom razgovoru rekao da će Velika Britanije izaći iz Evropske unije 31. oktobra bez obzira na okolnosti i da mi to apsolutno želimo da uradimo uz sporazum - naveo je Džonsonov portparol, prenosi Rojters.

On je dodao da je Džonson ponovio da je potrebno ponovno razmatranje sporazuma o povlačenju Britanije iz Unije.

Junker je rekao Džonsonu da će razmotriti bilo kakve konkretne predloge koje premijer ima o problemu granice sa Severnom Irskom, ali je podvukao da je podrška EU Irskoj odlučujuća, prenosi RSE.


- Junker je dodao da ce Evropska unija učiniti sve kako bi bio izbegnut izlazak Britanije bez sporazuma, rekavši da bi takav scenario mogao biti jedino odluka Velike Britanije, a nikako Unije - saopšteno je iz njegovog kabineta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading