Džo Volš drugi protivkandidat Trampu u Republikanskoj stranci

Autor:

Svet

26.08.2019

06:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši republikanski kongresmen, radio voditelj Džo Volš drugi je protivkandidat Donaldu Trampu na unutarpartijskim izborima republikanaca za predsedničku nominaciju, prenose mediji.

Foto: Tanjug/AP
Džo Volš

Volš je u emisiji "ABC This Week" kritikovao Trampa, koji i dalje ima veliku podršku unutar stranke, nazvavši je "siledžijom koji je nepodoban za predsedničku funkciju".

- Kandidovao sam se jer je on nepodoban i neko mora da mu stane na put. Kladim se da ima mnogo republikanaca koji misle kao i ja, ali se boje da to i kažu - rekao je Volš. 

Volš je nekadašnji član Predstavničkog doma iz Ilinoisa, a tamo je izabran kao kandidat tvrdog krila republikanaca 2010. 

U Kongresu je bio do 2012. kada se vratio u Čikago i postao radio voditelj.

Jedini republikanac koji je do sada pokušao da se kandiduje protiv Trampa je bivši guverner države Masačusets Vilijam Veld, ali on za sada nije dobio dovoljnu podršku da održi kandidaturu.

RepublikaFoto: youtube.com/ CNN
Vilijam Veld

Nekadašnji guverner Južne Karoline Mark Senford takođe je rekao da će razmotriti kandidaturu protiv Trampa zbog rasta fiskalnog duga.

Bilo koji republikanac da se kandiduje protiv Donalda Trampa imaće težak zadatak, jer prema istraživanju Rojtersa i Ipsosa Tramp ima podršku 87 odsto članova Republikanske partije, navodi glas Amerike.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading