(VIDEO) LAŽNA UZBUNA U MOSKVI: Zbog anonimnih pretnji evakuisano 50.000 ljudi

Autor: blic.rs

Svet

13.09.2017

15:08 >> 18:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Većina pretraga u zgradama u Moskvi pokazala je da su dojave o postavljanju bombi u tim objektima bile lažna uzbuna, rekao je danas za TAS izvor iz službi za vanredne situacije ruske prestonice.

RepublikaFoto: twitter.com/Radio_BFM
Evakuacija u Moskvi zbog javljenih bombi

- U ovom trenutku, pretrage u većini objekata su završene ili se privode kraju. Ništa sumnjivo nije pronađeno ni u jednom objektu - rekao je izvor ruske agencije, koji nije imenovan. 

Zbog više od 100 anonimnih dojava o bombama za nekoliko sati, više od 50.000 osoba je evakuisano, saopštile su ranije hitne službe za TAS S dodajući da policija, zajedno sa psima tragačima, i demoneri pretražuju srednje škole, univerzitete, trgovinske centre, železničke stanice, aerodrom i hotele.

Za lažne dojave o terorizmu, ukazuje se, zakonom je propisano do pet godina zatvora, a započeto je i nekoliko policijskih istraga.

 

 

Postoji i mogućnost da počinioci koriste snimljene poruke i mašine za automatsko pozivanje, što bi moglo da stvori poteškoće u pronalaženju pravih krivaca.

 

 

Hitne službe su saopštile da su specijalistički odredi na licu mesta, a da policajci vode pse i ispituju zgrade.
 

 

Rusiju trese epidemija lažnih dojava o bombama ove nedelje, a bezbednosne službe su saopštile da je više od 45.000 ljudi evakuisano sa javnih mesta iz 22 grada širom Rusije.

RT navodi da pozivi naizgled dolaze iz Ukrajine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading