(VIDEO) Američki stručnjak je predvideo Trampovu pobedu nad Klintonovom, a sada najavljuje: Biće i drugi mandat, evo zašto

Autor: Tanjug

Svet

25.08.2019

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi se već pitaju da li će Tramp osvojiti i drugi predsednički mandat na izborima koji se održavaju sledeće godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Poznati ekonomista Mark Blajt među retkima je koji su tvrdili da će Donald Tramp pobediti Hilari Klinton na izborima za predsednika SAD.

Njegova predviđanja su se pokazala kao tačnim, a sada tvrdi da će Tramp uzeti i drugi mandat, za šta iznosi i niz argumenata.

- Evo izneću vam na primeru Gari Indijane, nekada veoma uspešnom i razvijenom gradu u SAD nalik Detroitu. Zamislite da u tom gradu živi čovek po imenu Gari. I Gari je nekada radio u velikoj korporaciji koju je pokrivao sindikat. Godina je 1991. i radi za 30 dolara na sat, što je i bila realnost. Međutim, onda su je zatvorili, i korporaciju premestili izvan SAD. Malo u Meksiko, malo negde drugde. I morao je da ponovo prođe obuku, ovog puta kao softver inžinjer - navodi ovaj stručnjak a potom poentira:

 

 

- Međutim, nije imao para za novo obrazovanje, jer su pare otišle na poreze, što svi političari vole da rade. Zato se onda zaposlio u kol centru. Bilo je u redu, prilagodio se, sada je radio za 15 dolara na sat. Pet godina kasnije kol centar se preselio iz Indijane u Indiju. Sada radi za najvećeg poslodavca u SAD, "Volmartu", i dobija 11 dolara na sat. I svakog dana čita u novinama kako će biti zamenjen robotima. Volstrit je presrećan, oni su se izvukli, ali on živi u kanalizaciji. I besan je. To je glasač Donalda Trampa. To je veoma moćan narativ. Sad mi recite koji je narativ Klintonove? Nema ga - objašnjava.

Inače, Blajt je poznat kao veliki je kritičar Donalda Trampa, ali i ekonomskog sistema koji nepravedno raspodeljuje kapital.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

25.08.2019 17:06

Koji će terminator doći na čelo amerike,nama je svejedno jer ne očekujemo od njega ništa novo,ni iz šešira ni u šešir.Pošto Srbi u Srbiji obožavaju politiku interesa radi,ne verujem da su Srbi takvi u dijaspori jer valjalo bi možda kad bi se kandidovao neko našeg porekla,pa da se i nadamo nekim mrvicama.