(VIDEO) MESIJA TRAMP! Šef Bele kuće pogledao u nebo i zaključio: Ja sam odabran

Autor:

Svet

22.08.2019

21:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp imao je još jednu upečatljivu konferenciju za medije pred Belom kućom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Usred odgovora na pitanje o aktuelnom trgovinskom ratu s Kinom šef Bele kuće okrenuo se od novinara i pogledao u nebo i proglasio sebe izabranim rekavši doslovno:

- Ja sam izabrani.

- Tokom poslednjih pet ili šest godina Kina je zaradila 500 milijardi dolara, 500 milijardi dolara je izvučeno iz SAD. I ne samo to. Pogledajte krađu intelektualne svojine. Dodajte to i još mnogo toga. Neko je to morao da uradi, a ja sam odabran. Neko je to morao da uradi i zato ću se ja boriti protiv Kine. Boriću se protiv Kine u ekonomiji - rekao je Tramp.

 

Rusi pametniji od Obame

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Kada je izjavio da treba Rusiju vratiti u grupu najmoćnijih zemlja sveta G8, odakle je 2014. godine izbačena zbog anekesije Krima, Tramp nije odoleo, a da ne prozove svog prethodnika Baraka Obamu, za koga tvrdi da je insistirao na izbacivanju Rusije iz G8 zato što ga je Putin nadmudrio.

- Obama nije voleo Ruse jer su pametniji od njega - odvalio je Tramp.

 

Njegova izjava izazvala je nevericu i ismevanje u američkim medijima i na društvenim mrežama.

- Ili Tramp sve troluje ili zaista misli da je poput boga - naslov je analize koju je objavio CNN i objasnio kako Tramp valjda misli da je trebalo njegovi prethodnici da se bave tim problemom, ali nisu, nego su njemu ostavili da to reši.

- Sa hvalisanjem i uvredama Tramp postavlja novi standard nekoherentnosti - ocenjuje "Gardijan".

Skot Dvorkin, demokratski aktivista, nije štedeo reči da ismejava američkog predsednika.

- Tramp je upravo pogledao u nebo i rekao: "Ja sam odabrani" - ponovio je Dvorkin.

 

 

Nazvao Avganistan Harvardom za teroriste, a premijerku Danske bezobraznom

Da li je on poludeo, pitaju Nemci

Nakon što je američki predsednik otkazao posetu Danskoj, koja je odbila prodaju Grenlanda, nemačka štampa pita: "Da li je Tramp poludeo."

- Tramp se duri u ćošku kao uvređeno dete koje nije dobilo igračku. Posle ove farse mora da se postavi pitanje koliko je Tramp mentalno i zanatski sposoban da bude na funkciji predsednika - pita list Pasauer noje. Zidojče cajtung ocenjuje da je Trampu potreban "neki konflikt, neki krivac kako bi skrenuo pažnju sa svog propalog predsednikovanja. Danas je to bila mala Danska. Sutra bi to mogla da bude EU."

Nordkurir podseća da su SAD više puta u prošlosti širile svoju teritoriju, kao i da je više Trampovih prethodnika htelo Grenland i tvrdi da "problem nisu toliko Trampove ideje koliko ono što novinari naprave od njih".

 

Mnoge njegove izjave bile su pogodne za razne vrste analiza. Tako je nedavno šef Bele kuće predložio državama koje su susedi Avganistana da se uključe u borbu protiv islamista.

- Indija se nalazi baš tamo, a ne bori se protiv Islamske države. Pakistan se nalazi pored, ali se oni protiv nje bore vrlo malo. To nije pravedno - rekao je Tramp i nazvao Avganistan Harvardom za teroriste.

 

 

Američkom predsedniku nije se dopao ni način na koji je premijerka Danske odbacila njegov predlog da kupi Grenland, pa je novinarima, odlazeći iz Bele kuće u Kentaki, rekao da su komentari danske premijerke Mete Fredriksen "bezobrazni" i da se sa "SAD tako ne razgovara, bar dok je on predsednik".

- Sve što je trebalo da kažu jeste: "Ne, radije ne bismo" - objasnio je Tramp, čiju ideju je danska premijerka Mete Fredriksen nazvala "apsurdnom diskusijom", ali je navela i da je "iznenađena i razočarana" što je Tramp otkazao posetu Danskoj, koja je bila zakazana za 2. i 3. septembar.

Samo su Linkoln i Vašington bili bolji

Nije neobično niti je prvi put da Tramp misli kako je on poseban i jedinstven. Na primer, više puta je naglašavao da bi se ekonomija raspala da je pobedila Hilari Klinton. Upoređivao se i sa Linkolnom.

- Izuzev pokojnog, velikog Abrahama Linkolna, mogu da budem bolji od bilo kojeg predsednika koji je sedeo u ovoj kancelariji - rekao je 2017. godine.

Poredio se i sa Džordžom Vašingtonom kada je reč o imenovanju sudija.

- Imaćemo više sudija nego bilo koji drugi predsednik, osim jednog. Da li znate kojeg? Džordža Vašingtona - rekao je svojevremeno Tramp.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading