Tramp želi da vrati Rusiju u G7, Rusi pristaju samo ukoliko se uspešno reši jedan problem

Autor:

Svet

21.08.2019

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povratak Rusije u Grupu 7 (G7), odnosno G8, zavisi od napretka u njenim odnosima sa Ukrajinom, rekao je anonimni francuski diplomata komentarišući izjavu američkog predsednika Donalda Trampa da bi Rusiju trebalo vratiti u tu grupu industrijski najrazvijenijih zemalja sveta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- Primetili smo da Amerikanci žele da ih ponovo uvedu (u grupu) iduće godine. Ukrajina je ključna. Za to bi bilo poželjno napraviti neki napredak - izjavio je anonimni izvor.

Tramp je juče izjavio da bi bilo prikladno Rusiju uključiti u članstvo G7 grupe naprednih industrijalizovanih zemalja sveta.

U obraćanju novinarima u Beloj kući, Tramp je rekao da je njegov demokratski prethodnik Barak Obama hteo da Rusija isključi ih nekdadašnje G8, prenosi Rojters.

- Ali mislim da je mnogo primerenije imati Rusiju. To bi trebalo da bude G8 jer mnoge stvari o kojima razgovaramo, imaju veze sa Rusijom - rekao je Tramp. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading