KINA EVROPSKOJ UNIJI: Ne mešajte se u naše unutrašnje stvari

Autor: Tanjug

Svet

18.08.2019

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Kine poziva Evropsku uniju da hitno prekine svako mešanje u poslove Hongkonga, navodi se u saopštenju stalnog predstavništva Kine pri EU.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Si Đinping

- Pozivamo EU da poštuje međunarodno pravo i osnovne principe međunarodnih odnosa, da poštuje suverenitet Kine i odmah prekine da se meša u poslove Hongkonga i unutrašnje stvari Kine kako se ne bi potkopao zdrav i stabilan razvoj odnosa između Kine i Evropske unije - navodi se u dokumentu, prenosi Sputnjik.

- Naglašavamo da su poslovi Hongkonga unutrašnja stvar Kine, u koje ne sme da se meša nijedna inostrana vlada ili organizacija. EU se, ignorišuc´i primedbe Kine, više puta mešala u unutrašnje stvari Hongkonga i Kine. Kina je time duboko zabrinuta i izražava odlučni protest zbog toga - navodi se u saopštenju stalnog predstavništva Kine pri EU.

- Centralna vlast nastavlja da odlučno i nepokolebljivo sprovodi politiku "jedna država dva sistema" i podržavaće dugoročnu stabilnost i procvat Hongkonga - navodi se u dokumentu misije.

Ranije danas u Hongkongu su nastavljeni antivladini protesti, na ulice je izašlo desetine hiljada ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading