TEŠKE OPTUŽBE: Porošenko izneo 8 milijardi dolara iz Ukrajine?!

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

17.08.2019

21:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milijarder Sem Kislin, američki biznismen ukrajinskog porekla, u intervjuu listu #Strana.ua" izjavio je da je Petro Porošenko za pet godina izneo iz Ukrajine najmanje osam milijardi dolara.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Petro Porošenko

Biznismen je nazvao Porošenka i državnog tužioca Ukrajine Jurija Lucenka - korupcionerima koji su radili "za svoje džepove i ukrali mnogo novca".

- Samo Porošenko je za vreme svog predsedništva izneo iz Ukrajine najmanje osam milijardi dolara. Prema meni poznatim informacijama - samo preko državne kompanije 'Centrenergo' je izneto od 700 do 800 miliona dolara - rekao je Kislin.

Biznismen je ispričao i da je u SAD protiv bivšeg ukrajinskog lidera pokrenuto nekoliko krivičnih postupaka, među kojima je jedan koji se tiče izvlačenja tranša iz zemlje, i to tranša koji je MMF izdvojio Kijevu, u visini od jedne milijarde dolara.

 

 

Po njegovim rečima - po nalogu Porošenka taj novac je mogao biti potrošen na razne namene, ali on je završio u nečijim džepovima.

Za vreme Vlade Porošenka, Kislinu je bio zabranjen ulazak u Ukrajinu, nakon što je on saopštio informacije o korupcionaškim šemama bivšeg predsednika. On je ove nedelje došao u Ukrajinu, kako bi se sastao sa novim rukovodstvom zemlje.

Ranije je Državni biro za istrage Ukrajine pokrenuo krivični postupak po 11 tačaka, među kojima su i tri tačke gde je bivši predsednik svedok.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading