Tramp i dalje razmatra smanjenje kazne za Roda Blagojevića

Autor: Tanjug, Republika

Svet

16.08.2019

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da i dalje razmatra da li da potpiše dokumenta za puštanje bivšeg guvernera Ilinoisa Roda Blagojevića iz zatvora gde služi 14-godišnju kaznu zbog višestrukih presuda za korupciju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Tramp je izjavio da razmatra smanjenje kazne za Blagojevića, ali da čeka da vidi kakva je pozicija demokrata, a kakva republikanaca. 

Republikanski kongresmen iz Ilinoisa Darin la Hud preneo je da je Trampu rekao da smanjenje kazne za bivšeg guvernera ne bi poslala pravu poruku.

Kancelarija demokratskog senatora Dika Durbina iz Ilinoisa saopštila je da je Durbin takodje razgovarao s Trampom o mogućem smanjenu kazne, ali da nije zauzeo stav o tom pitanju. 

Američki predsednik je pre više od godinu dana nagovestio da razmatra smanjenje kazne za Blagojevića, koji je zatim podneo dokumenta zahtevajući smanjenje kazne, prenosi AP.

Tramp je u sredu rekao novinarima da smatra da je se prema Blagojeviću, inače demokrati, postupilo "neverovatno nefer".

Kako je rekao, on u obzir uzima Blagojevićevu suprugu i decu.

Blagojević, američki političar srpskog porekla, u zatvoru je od 2012. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading