NAKON TESTIRANJA RUSKE RAKETE: Radijacija raste, zabrinut i Tramp

Autor:

Svet

13.08.2019

21:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bezbednost stanovnika Arhangelske oblasti je potpuno zaštićena posle incidenta na vojnom poligonu u blizini Severodvinska, izjavio je juče portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Međutim, i dalje se spekuliše o povišenom nivou radioaktivnosti nakon što je eksplodiralo raketno gorivo i usmrtilo pet osoba.

RepublikaFoto: Tanjug/APD
Donald Tramp

Dok vlasti tvrde da je radijacija u Severodvinsku povećana nakon 8. avgusta između četiri i 16 puta, Grinpis navodi da je to 20 puta.

Gradske vlasti Severodvinska su juče saopštile da je zabeležen "kratkotrajni rast nivoa radijacije", a žiteljima Njenoksa preporučeno je da napuste domove dok traju radovi na sanaciji mesta nesreće. Lekari i medicinsko osoblje, koje je pomagalo povređenima, poslati su u Moskvu na ispitivanje.

Grinpis navodi da je radijacija u Severodvinsku povećana 20 puta

 

 

Osim Grinpisa, zabrinuo se i američki predsednik Donald Tramp.

- SAD su naučile mnogo od eksplozije rakete u Rusiji. Mi imamo sličnu, mada mnogo napredniju tehnologiju. Zbog eksplozije ruskog skajfola ljudi su zabrinuti za vazduh oko objekta i daleko od njega. To nije dobro, napisao je Tramp na svom nalogu na Tviteru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading