Samoubistvo ili ubistvo?! Razbuktale se teorije zavere o smrti američkog tajkuna pedofila: U sve se uključio i Tramp, video nadzor rešava misteriju

Autor: Tanjug

Svet

11.08.2019

15:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sekretarijat za pravosuđe i FBI istražuju smrt američkog milijardera Džefrija Epstajna, koja deluje kao samoubistvo koje je izvršeno u zatvoru.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džefti Epstajn

Epstajn, koji je optužen za seksualnu zlouotrebu i podvođenje maloletnica, bio je dobro povezan sa bogatim i moćnim ljudima, među kojima su i predsednici Donald Tramp, Bil Klinton i britanski princ Endrju.

Epstajn je u subotu ujutru pronađen mrtav u ćeiliji zatvora na Menhetnu, u Njujorku, preneo je Glas Amerike.

Oni koji ne podržavaju Epstajna razočarani su što se neće sa njim suočiti na sudu i što neće biti osuđen na zatvorsku kaznu.

 

 

Ali, spekuliše se da će istraga o seksualnom zloupotrebljavanju i podvođenju maloletnica biti nastavljena bez obzira na Epstajnovu smrt.

Jedna od žena koje su optužile Epstajna, Virdžinija Giufre, rekla je za "Njujork tajms" da su žrtve "mnogo radile da bi stigle do ovog momenta i da im je Epstajn to sada uzeo".

Dženifer Araoz, druga žena koja je optužila Epstajna, rekla je da je razbesnelo, kako kaže, Epstajnovo ubistvo.

Sekretar za pravosuđe Vilijem Bar najavljuje da će Epstajnova smrt biti istražena.

- Smrt gospodina Epstajna otvara mnoga pitanja na koja moramo odgovoriti - rekao je sekretar Bar.

Ukinut mu poseban nadzor

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Neki mediji su preneli da je Epstajn bio pod posebnim nadzorom nakon što je prošlog meseca navodno pokušao da se ubije, ali da mu je taj nadzor ukinut krajem jula.

Pošto je Džefri Epstajn pronađen mrtav, na internetu su počele spekulacije o njegovom navodnom samoubistvu.

Na Tviteru se pojavio haštag "Epstinovo ubistvo" (#EpsteinMurder ) a takve tvitove je retvitovao čak i američki predsednik Donald Tramp.

Republikanski senator Rik Skot, guverner Floride na kojoj su se desila neka od krivičnih dela za koja se teretio Epstajn, pozvao je nadležne u zatvoru da objasne šta se desilo.

- Federalna uprava za zatvore mora da odgovori na pitanja o sistemskim propustima u zatvoru na Menhetnu ili krivičnom delu koje je ovoj kukavici omogućilo da se ne suoči sa kaznom - tvitovao je Skot.

Bivši federalni tužilac na Menhetnu Prit Bahara rekao je da je zatvor pod video nadzorom i da će snimci sigurno pokazati šta se desilo.

 

Odbijen mu zahtev za kauciju

Džefriju Epstajnu je prošlog meseca odbijen zahtev da uz kauciju bude pušten na slobodu do početka suđenja, a izjasnio se da nije kriv za optužbe koje su mu se stavljaju na teret: da je u periodu od 2002. do 2005. u svoje vile na Floridi i na Menhetnu dovodio desetine maloletnica, od kojih su neke imale 14 godina, i plaćao im hiljade dolara za seks.

Da bi izbegao federalnu optužnicu, 2008. bogataš je priznao krivicu na državnom nivou, u Floridi, gde je optužen za podvođenje i korišćenje usluga osobe mlađe od 18 godina za prostituciju.

Tada je postigao tajnu pogodbu sa tužilaštvom i tako je okončana federalna istraga zbog koje je mogao da završi doživotno u zatvoru.

Umesto toga, odslužio je 13 meseci i traženo je da plati naknadu desetinama svojih žrtava, koje su tada bile tinejdžerke.

Epstajn je bio registrovan kao seksualni prestupnik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading