Tramp najavio novi sastana sa liderom Severne Koreje: Radujem se susretu sa Kimom u ne tako dalekom vremenu

Autor: Tanjug

Svet

10.08.2019

22:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da lider Severne Koreje Kim Džong Un želi još jednom da se sastane sa njim, kako bi započeli nuklearni pregovori, nakon što se završe zajedničke vojne vežbe SAD i Južne Koreje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tramp i Kim

Tramp je na Tviteru izneo vise detalja iz "prelepog" pisma na tri strane koje mu je, kako je juče izjavio, poslao Kim, prenosi AP.

Tramp, koji je na odmoru u svom golf klubu u Nju Džersiju, kaže da se Kim u većem delu pisma žalio na "smešne i skupe vojne vežbe", koje Pjongjang vidi kao pretnju.


Američki predsednik je naveo da mu se Kim izvinio zbog nedavnih testova projektila i da ga je uveravao da će se testovi biti zaustavljeni kada se završe vežbe.

- Radujem se što ću videti Kim Džong Una u ne tako dalekoj budućnosti - napisao je Tramp.

 

 

 

Severna Koreja ispalila je danas dve kratkodometne balističke rakete u more, što je peta runda testiranja u poslednje tri nedelje.

Dvojica lidera su se sastala tri puta, u Singapuru, Hanoju i u demilitarizovanoj zoni između dve Koreje.

Na drugom samitu u Hanoju Tramp je odbio zahtev Kima da ublaži oštre sankcije protiv Pjongjanga u zamenu za raspuštanje severnokorejskog nuklearnog kompleksa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading