Smrt u porodici promenila Trampa! Američki predsednik otkrio najtraumatičniju životnu epizodu

Autor:

Svet

09.08.2019

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najveći deo intervjua koji je predsednik SAD Donald Trump dao Vašington postu odnosio se na bratovu smrt, događaj koji je, kako je priznao, potpuno promenio njegov život.

Tramp je zajedno s ocem često prigovarao bratu Fredu da bi, umesto što sanja da bude pilot, bilo bolje da se posveti porodičnom poslu. Fred je rano skliznuo u alkohol, koji će ga odvesti u smrt u njegovoj 42. godini života. Preminuo je 1981.

- Nikada nije hteo da vodi porodični posao. Žalim što sam vršio pritisak na njega - priznao je Donald, koji se ni danas nije pomirio sa tragedijom brata.

Tragična bratova sudbina učinila je od Trampa čoveka kakvog ga danas svi poznaju

Fredi, kako su ga svi zvali, bio je prvorođeni sin i zato je dobio očevo ime. Bio je potpuna suprotnost bratu Donaldu - tih, razigran i sklon šalama. Bio je omiljen i na fakultetu Li, brojna studentska bratstva vrbovala su ga da im se pridruži. Kolege nisu primećivale da Fredi preterano pije, pamte ga kao visokog, plavog momka, zgodnog poput neke filmske zvezde. Svake godine je na koledž dolazio s novom korvetom. Uživao je u životu i bio potpuna suprotnost svom bratu.

Braća Tramp sa majkom

Fred se oženio stjuardesom Lindi Li Klep 1962. godine. Živeli su u Njujorku, a Fred s prijavio za pilotsku obuku u avio-kompaniji TWA. Leteo je nekoliko meseci kao pomoćni pilot, a ubrzo potom je zbog alkohola otpušten.

42 godine imao Fred kada je umro

Šef Bele kuće kaže da je propadanje njegovog brata za njega bilo veoma poučno jer je, zahvaljujući toj tragičnoj priči, "oblikovao svoj karakter" na način na koji ga dana svi poznaju. Fred je odbijao sve predloge za lečenje od alkohola, zbog čega ga je napustila i supruga Linda. Pred smrt je obavljao neke manje zahtevne poslove u porodičnoj firmi, dok je Donald postajao zvezda zabavljajući se u Studiju 54 i puneći tabloide zajedno s prvom suprugom Ivanom.

Bojao se bratove sudbine

U septembru 1981. godine Fred je doživeo srčani udar, od koga je umro u bolnici u Kvinsu. Porodica je javno rekla da je do srčanog udara došlo zbog Fredove zavisnosti od alkohola. Bratova sudbina pomogla je američkom predsedniku da uvidi koliko je opasna zavisnost od alkohola. Zato se trudio da ne pije kako ne bi krenuo bratovim stopama i završio kao on.

Fred i Donald Tramp

Pomoć šefa države alkoholičarima

Danas, gotovo 38 godina nakon porodične traume, Donald Tramp kaže da "mnogo, mnogo bolje" razume okolnosti pod kojima je umro njegov brat. Svestan je, kaže, i činjenice da iz pozicije predsednika SAD sigurno može mnogo da učini na prevenciji zavisnosti od alkohola i droga.

Donald se seća dana kada je posetio Freda u bolnici i pitanja koje mu je tada postavio.

- Pitao sam ga šta ga je to toliko privuklo u alkoholu. Je li to ukus? Nije znao šta bi rekao, on je piće jednostavno voleo - setio se predsednik Tramp. On je dodao da u to vreme nije mogao mnogo da učini za brata.

- Bio sam šokiran njegovom propašću, ali i njegovom željom da se održi na životu. Bio je tako zgodan, a ja sam video šta mu je alkohol učinio, čak i fizički. I to je jako uticalo na mene - iskren je američki predsednik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading