NOŽ U LEĐA PUTINU! Erdogan sa predsednikom Zelenskim: Krim je Ukrajina

Autor: Tanjug

Svet

08.08.2019

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Turska ne priznaje uključivanje Krima u sastav Rusije i nastaviće da štiti prava krimskih Tatara", izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan na zajedničkoj konferenciji za novinare sa svojim ukrajinskim kolegom Vladimirom Zelenskim, koji je u zvaničnoj poseti Ankari.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zelenski i Erdogan

- Danas sam još jednom potvrdio da će Turska uvek podržavati nezavisnost Ukrajine. Aneksiju Krima Turska nije priznala i ne priznaje. Krimski Tatari su važan element veze među našim zemljama. Nastavićemo da posmatramo kao svoj prioritet zaštitu prava krimskih Tatara i očuvanje njihovog nacionalnog identiteta - rekao je Erdogan.

Prema njegovim rečima - Turska se nada da će sukob na istoku Ukrajine ubrzo biti okončan.

- Podržavamo Minski proces i misiju OEBS-a, u kojoj ima i turskih diplomata. Juče smo saznali da su na istoku Ukrajine poginula četiri vojnika. Saosećam sa ukrajinskim predsednikom i sa njegovim narodom - dodao je turski predsednik nakon sastanka sa Zelenskim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading