Maduro: Moje ubistvo naručio je DŽON BOLTON iz Bele kuće!

Autor: sputniknews, Republika

Svet

07.08.2019

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio je da poseduje dokaze da je savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton dao odobrenje za atentat na njega.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bolton / Maduro

- Prošlo je godinu dana od pokušaja državnog udara. Danas imam dokaze da je ubistvo naručio Džon Bolton iz Bele kuće - izjavio je Maduro državnoj televiziji.

On je naglasio da postoje i svedoci da su Bolton i bivši predsednik Kolumbije Huan Manuel Santos naložili opozicionaru Huliju Berhesu da ubije Madura.

- Ne mogu da optužim predsednika Trampa, ne u ovom trenutku, ali imam sve osnove da optužim Džon Boltona i tražim istragu protiv njega - dodao je predsednik Venecuele.

Podsetimo, lider opozicije Venecuele Huan Gvaido proglasio se za privremenog vršioca dužnosti predsednika. Podržale su ga SAD, nekoliko država Latinske Amerike i većine evropskih država. Rusija, Kina, Turska, Kuba i većina sveta priznaju da je Maduro legitiman predsednik, izabran na izborima.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading