Sakašvili sa pristalicama kreće peške ka Ukrajini!

Autor: Tanjug

Svet

10.09.2017

19:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši predsednik Gruzije i donedavni guverner Odese Mihail Sakašvili i grupa njegovih pristalica krenuli su peške ka Ukrajini, nakon što su probili kordon pripadnika pogranične straže na granici te zemlje sa Poljskom, javlja AP.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Odese Mihail Sakašvili na graničnom prelazu Medika

Sakašvili je u nedelju, zajedno sa svojim pristalicama, probio kordon pripadnika pogranične straže na granici Poljske sa Ukrajinom, da bi silom ušao na ukrajinsku teritoriju, navode agencije.

Prethodno je Ukrajina sa svoje granice sa Poljskom vratila Sakašvilija, a pogranična straža je navela da mu je ulaz zabranjen "iz bezbednosnih razloga jer je okolina prelaza minirana".

- Oni su to uradili protiv svih propisa, šta se ovde dešava - pitao je Sakašvili novinare na graničnom prelazu Medika, izrazivši nadu da će ipak moći da uđe u Ukrajinu, preneo je AFP.

Sakašvili želi da uđe u Ukrajinu kako bi ponovo zatražio državljanstvo koje mu je oduzeo ukrajinski predsednik Petro Porošenko, navodi francuska agencija.

Sakašvili je odustao od prvobitnog plana da u Ukrajinu pređe kolima, te se ukrcao na voz u poljskom gradu Pšemislu, odakle je krenuo put Lavova u Ukrajini.

Voz je, međutim, bio zaustavljen na granici, a putem javnog razglasa javljeno je da će voz ostati na stanici sve dok "osoba koja nema pravo da uđe na teritoriju Ukrajine ne izađe".

Sakašvili je tada rekao novinarima na vozu da stotine putnika drži kao taoce i dodao: "Možete li da zamislite sa kakvim idiotima se nosimo".

Njega je došlo da podrži stotine pristalica, među kojima se našla i bivša premijerka Ukrajine - Julija Timošenko.

Sakašvili je zatim odličio da u Ukrajinu uđe pešice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading