KURC: Moraju se prekinuti pregovori sa Turskom!

Autor: Tanjug

Svet

10.09.2017

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc zatražio je danas, povodom izdavanja upozorenja za putovanje u Nemačku od strane Turske, da se pod hitno obustave pristupni pregovori sa Ankarom.

RepublikaFoto: Tanjug
Kurc: "Turksa se udaljava od Evrope"

- Upozorenje za putovanje u Nemačku od strane Tuske je novi dokaz da se moraju odmah prekinuti pristupni pregovori sa tom zemljom. Bilo bi pogrešno da se nastave pregovori sa Turskom - poručio je on u saopštenju.

Kurc je istakao da se Turska već godinama velikim koracima udaljava od Evrope.

Od pokušaja puča prošle godine je više od 100.000 osoba uhapšeno ili otpušteno, podsetio je, dodajući da Turska time ne ispunjava prvi Kopenhaški kriterijum, osnovu za vodjenje pregovora.

- Zbog toga ću se i dalje dosledno zalagati za prekid pregovora i raduje me što sada postoji i promena mišljenja od strane Martina Šulca i Zigmar Gabrijela - naglasio je Kurc.

On je podsetio i da prekid pristupnih pregovora znači da EU Turskoj više ne bi davala pretpristupnu pomoć koja je odredjena u ukupnoj visini od 4,4 milijardi evra.

- Što duže čekamo, to ćemo više novca plaćati Turskoj - naglasio je Kurc.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading