Putin nemački govori izvanredno, ali kako govori engleski?! Majk Pompeo rešio i tu dilemu

Autor: Tanjug

Svet

29.07.2019

17:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Administracija SAD očekuje proširenje dijaloga o strateškoj stabilnosti sa rukovodstvom Rusije i priključenje Kine tom dijalogu, saopštio je državni sekretar SAD Majk Pomeo u Ekonomskom klubu Vašingtona. On je naveo i da u privatnim razgovorima sa Putinom ruski lider prilično dobro govori engleski jezik.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

- Sa Rusima smo imali strateški dijalog koji će, kako se nadamo, prerasti u nešto što pokriva širok spektar pitanja širenja nuklearnog oružja. Nadamo se da će se i Kina pridružiti pregovorima. Smatramo da u današnjem svetu Kina teba da bude deo tih sporazuma. Nadam se da će nas Putin podržati. Mislim da će to i uraditi - rekao je šef američkog spoljnopolitičkog resora.

Pod "strateškim dijalogom“ on je mislio na pregovore koje su 17. jula održali zamenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov i zamenik državnog sekretara SAD Džon Saliven u Ženevi.

U tim konsultacijama je učestvovala i zamenica državnog sekretara za kontrolu naoružanja i međunarodnu bezbednost Andrea Tompson. Na tim sastancima strane su razmotrile različita pitanja strateške stabilnosti, uključujući razoružanje i kontrolu naoružanja.

Pompea su zamolili da kaže na kojem jeziku razgovara sa ruskim liderom tokom privatnih sastanaka

- Mislim da on govori dosta dobro engleski jezik - izjavi je Pomeo.

- Putin vrlo jasno govori ono što je u interesu Rusije, na čemu zajedno radimo - naglasio je Pompeo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading