Orbanov PR napravio haos na društvenim mrežama: Pobrkao gorile i gerilce, cela EU u čudu!

Autor: Tanjug

Svet

28.07.2019

15:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mađarski premijer održao je i ovog leta tradicionalni govor u rumunskom mestu Bajle Tušnad, u oblasti Transilvanije, gde mađarsko stanovništvo čini većinu, a u obraćanju je uputio žestoku kritiku na račun pojedinaca u Briselu, koja je greškom njegovog portparola postala još žešća.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Viktor Orban

Kako prenosi briselski portal politico.eu, Orban je juče kazao da je upravo on odigrao ključnu ulogu u sprečavanju "ideoloških gerilaca" da zauzmu važne funkcije u Evropskoj uniji i da je umesto toga "majka sedmoro dece, misleći na doskorašnju nemačku ministarku odbrane Ursulu fo der Lajen, postala predsednica Evropske komisije".

Orbanov portparol Zoltan Kovač uživo je tvitovao delove opširnog premijerovog govora i uneo zabunu.

 

 

- Sprečili smo ideološke gorile da zauzmu važne funkcije - napisao je Kovač na ovoj društvenoj mreži, a kasnije je objašnjavao da je trebalo da napiše "gerilci".


Navodi se da se Orbanova poruka odnosila na Nemca Manfreda Veber koji je dugo vremena figurirao kao kandidat stranaka desnog centra za predsednika Evropske komisije i Holanđanina Fransa Timermansa, dosadašnjeg potpredsednika vlade EU, koji pripada levom centru.

Orban ni jednog ni drugog nije pomenuo poimence.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading