Jezivi bombaški napad u Avganistanu: Desetine mrtvih i ranjenih!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

25.07.2019

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje deset osoba je poginulo, među kojima pet žena i jedno dete, a 41 je povređena u bombaškim napadima koja su se dogodila danas u prestonici Avganistana Kabulu, saopštili su zvaničnici.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Da li je bezbednost postala luksuz?

Prvi napad izveo je bombaš samoubica koji se razneo na motorciklu ispred autobusa koji je prevozio zaposlene u Ministarstvu rudnika, izjavio je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Nasrat Rahim, preneo je AP.

Potom je došlo do eksplozije automobila bombe u istočnom delu prestonice, izjavio je policajac Abdul Rahman i rekao da je napadač ciljao na međunarodne koalicione snage.     

Treća eksplozija je bilo manje magnetno eksplozivno sredstvo koje je ostalo blizu mesta napada na autobus, u kojem nije bilo poginulih, rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stravične scene s mesta zločina

Talibani su preuzeli odgovornost za napade.

Istovremeno, u ekspoloziji bombe na putu u istočnoj provinciji Nangarhar poginulo je sedam, a povređene su četiri osobe, koje su putovale automobilom, izjavio je portparol provincijskog guvernera Ataulah Hogjani.

Među poginulima je šest žena i jedno dete, rekao je Hogjani i dodao da su oni putovali na svadbu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading