Saudijska Arabija obustavila svaku komunikaciju sa Katarom

Autor: Tanjug

Svet

09.09.2017

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saudijska Arabija obustavila je dijalog i komunikaciju sa Katarom uz obrazloženje da su njeni mediji neistinito izvestili javnost o telefonskom razgovoru između lidera te dve države, saudijskog princa Mohameda bin Salamana i katarskog emira šeika Tamima bin Hamada al Tanija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Saudijska Arabija prekinula komunikaciju sa Katarom

Novinska agencija Katara izvestila je da su lideri te dve zemlje "naglasili potrebu za rešenjem krize pokretanjem dijaloga kojim će biti osigurani jedinstvo i stabilnost" zalivskih zemalja, nakon čega je Sadudijska Arabija brzo "ljutito" reagovala, navodeći da saopštenje zvanične Dohe nije imalo "nikakve veze sa istinom".

- Ovo je dokaz da katarske vlasti nisu ozbiljne povodom dijaloga i da nastavljaju sa svojom pređašnjom politikom. Saudijska Arabija poručuje da će svaki dijalog i komunikacija sa vlastima Katara biti obustavljena dok u javnosti ne iznesu jasno svoj stav.

Kako je Rojters prethodno preneo navode katarskih i medija Saudijske Arabije, Al Tani je, u telefonskom razgovoru sa sadijskim prestolonaslednikom izrazio želju da sedne za sto i razgovara o zahtevima četiri zalivske zemlje.

Sa druge strane, zvanična novinska agencija Saudijske Arabije SPA, tada je izvestila da bi detalji razgovora trebalo da budu izneti nakon što Saudijska Arabija postigne dogovor sa Ujedinjenim Arapaskim Emiratima, Bahreinom i Egiptom.

Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein i Egipat prekinuli su diplomatske i saobraćajne odnose sa Katarom 5. juna optuživši ga da podržava i finansira terorizam.

Katar negira te optužbe i smatra da su politički motivisane.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading