Lavrov o Venecueli: Nadamo se dogovoru vlasti i opozicije

Autor: Tanjug

Svet

23.07.2019

22:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Moskva računa da će vlada i opozicija u Venecueli doći do prihvatljivih rešenja tokom pregovaračkog procesa", izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u intervjuu za latinoameričke medije i televiziju RT.

RepublikaFoto: twitter.com/veteranstoday
Sergej Lavrov

Prema njegovim rečima, nakon neuspešnih pokušaja da se napadom spolja isprovocira još jedna "obojena revolucija“, situacija u Venecueli prerasla je u "proces u Oslu“, odnosno u pregovore održane u glavnom gradu Norveške izmedu delegacija administracije venecuelanskog predsednika i opozicije.

- S obzirom na pozitivne komentare predsednika Venecuele Nikolasa Madura i opozicije o tome kako teče pregovarački proces, nadam se da će moći da se postigne sporazum koji će svima odgovarati. To će prvenstveno biti u interesu venecuelanskog naroda - rekao je ministar.

Lavrov je podsetio da Moskva "nikada nije prekidala dijalog o situaciji u Venecueli“.


- Mi aktivno razgovaramo sa svim predstavnicima venecuelanskog politickog pejzaža - vladom i opozicijom. Izmedu ostalog, kod nas dolaze ljudi Huana Gvaida (opozicionog lidera koji se 23. januara proglasio za vršioca dužnosti predsednika). Objašnjavamo im da su neprihvatljivi pokušaji da se unutrašnji problemi rešavaju provociranjem spoljnog mešanja, kao što sada vidimo stalne pretnje Sjedinjenih Americkih Država. Sve opcije su na stolu - naglasio je Lavrov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading