SAD SE VOLE: Nemačka podržava Putina!

Autor: telegraf.rs

Svet

09.09.2017

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački šef diplomatije Zigmar Gabrijel rekao je da Berlin pozdravlja predlog Moskve za uspostavljanje misije UN na istoku Ukrajine. On je istakao da bi to bila dobra početna pozicija za kasnije moguće ukidanje sankcija Rusiji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zigmar Gabrijel širi dobrotu sa Rusijom

Prema njegovim rečima, inicijativa koju je pokrenuo ruski predsednik Vladimir Putin je prvi pravi korak u rešavanju krize.

- Sada nam treba da nastavimo pregovore o uspostavljanju primirja i odlaganju teškog oružja.Zahvaljujući ruskom predlogu to ćemo moći da uradimo - rekao je Gabrijel.

Iako postoje nesuglasice Moskve i Kijeva o formatu misije UN, nemački šef diplomatije kaže da to ne bi trebalo da bude prepreka dijalogu.

- Savetujem sve da ne odbijaju predlog samo zato što nije potpuno njihov, već da otvoreno razgovaraju sa Rusijom o uslovima pod kojima će misija biti ustanovljena - dodao je Gabrijel.

Istakao je i da veruje da "na kraju krajeva Evropi treba dobar odnos sa Rusijom i obrnuto".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading