Ekstremne vrućine u SAD odnele tri života!

Autor: Tanjug

Svet

21.07.2019

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje tri osobe preminule su u Sjedinjenim Američkim Državama usled ekstremnih vrućina koje su zahvatile Merilend i Arkanzas kao i druge delove srednjeg zapada i severoistoka zemlje.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

Evakuisano je oko 250 ljudi iz jednog staračkog doma, a mnogi javni događaji su otkazani.

Zdravstveni zvaničnici u Merilendu rekli su da su zbog ekstremnih vrućina ove nedelje preminuli jedan muškarac u okrugu Prins Džordž i jedna žena u Vorčesteru.


- Apelujem na građane Merilenda da uzmu u obzir uticaj ovog lošeg vremena po svoje zdravlje - naveo je guverner Merilenda Leri Hogan na Tviteru.

U Arkanzasu, vrućina je odnela još jedan život. Reč je o Miču Petrusu, bivšem ofanzivnom igraču američkog fudbala iz "Njujork džajantsa" i osvajaču Superboula koji je u četvrtak preminuo u 32. godini od toplotnog udara, rekli su zvaničnici.

Zabeležene su izuzetno visoke temperature, a najviša je izmerena u glavnom gradu Ajove, Demojnu - 48,3 stepeni Celzijusovih, prenosi Ej-Bi-Si (ABC). Upozorenja su izdata za mnoge savezne države u SAD, od Kanzasa do Ohaja i od Severne Karoline do Nju Hempšira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading