MOLITVA, VINO, JOGA: Kako se Hilari borila sa depresijom zbog poraza od Trampa

Autor: Republika

Svet

08.09.2017

20:03

Molitva, joga i određene dnevne doze !šardonea! su recept kojim se, kako tvrdi, oporavila bivša državna sekretarka SAD i nekada prve dama Hilari Klinton, nakon poraza na prošlogodišnjim predsedničkim izborima, kada ju je tesno pobedio Donald Tramp.

Tanjug/AP
Nije prebolela poraz: Hilari Klinton

Ona je priznala da se nakon tog poraza osećala ispražnjeno, ali da je snagu povratila oslanjajući se na tu kombinaciju.

U govoru na događaju koji je organizovala njujorška crkva u Riversajdu, rekla je da do poslednjeg trenutka, čak i na dan izbora, nije mislila da će izgubiti, i da se na kraju osećala potpuno poraženo.

Kako bi se izvukla iz tog očajnog stanja, okrenula se, kaže, sebi, unutrašnjim snagama, porodici i prijateljima.

- Koristila sam nekoliko "alata", među kojima je bila i molitva. Uzdigla sam se, blagoslovena mnogobrojnim molitvama i duhovnim porukama kojima su mi ljudi slali - rekla je Klintonova i dodala da je imala veliku podršku porodice i prijatelja koji su se okupili oko nje.

- Probala sam i jogu i mnogo mi je pomoglo naizmenično disanje kroz nozdrve, ali, moram da priznam, i moja mala dnevna doza "šardonea" - rekla je Hilari Klinton kada se malo opustila, prenosi Si-En-En.

Nakon što je izbore predala Trampu, Hilari Klinton je kasno posle podne tog 9. novembra održala pozdravni govor svojim glasačima, ali čitavu težinu gubitka, kako je rekla, osetila je tek kada se sve završilo i ona se našla u kolima sa suprugom, bivšim predsednikom Bilom Klintonom.

- Bili smo na zadnjem sedištu automobila koji nas je vraćao kući. Nisam mogla ni da progovorim, u meni više nije bilo snage - priznala je Klintonova i dodala kako ju je kroz taj period održala vera i dala joj hrabrosti da se podigne i nastavi dalje.

Komentari (0)

Loading